Καταδίκη της νέας Ιμπεριαλιστικής επιδρομής των ΗΠΑ-Μ.Βρετανίας-Γαλλίας κατά της Συρίας

By 14 April 2018#!31Tue, 21 May 2024 11:12:54 +0300p5431#31Tue, 21 May 2024 11:12:54 +0300p-11Europe/Athens3131Europe/Athensx31 21am31am-31Tue, 21 May 2024 11:12:54 +0300p11Europe/Athens3131Europe/Athensx312024Tue, 21 May 2024 11:12:54 +03001211125amTuesday=13#!31Tue, 21 May 2024 11:12:54 +0300pEurope/Athens5#May 21st, 2024#!31Tue, 21 May 2024 11:12:54 +0300p5431#/31Tue, 21 May 2024 11:12:54 +0300p-11Europe/Athens3131Europe/Athensx31#!31Tue, 21 May 2024 11:12:54 +0300pEurope/Athens5#No Comments

Η Ομοσπονδία  Οικοδόμων Ελλάδας καταδικάζει τη σημερινή ιμπεριαλιστική επιδρομή των ΗΠΑ, Μ.Βρετανίας, και Γαλλίας κατά της Συρίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Συρίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα στις κατασκευές να καταγγείλουν τους βομβαρδισμούς, τις πολεμικές επιχειρήσεις και να  κινητοποιηθούν μαζικά απαιτώντας να μείνει η Ελλάδα έξω από το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να επιστρέψουν οι Έλληνες  στρατιώτες που είναι σε αποστολές εκτός συνόρων, για αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Πίσω από κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα που αξιοποιούν οι ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία, όπως έκαναν και σε άλλες περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια για να ματώσουν λαούς, να διαμελίσουν κράτη, να ενισχύσουν την παρουσία τους σε διάφορες περιοχές του κόσμου, κρύβονται οι πραγματικές αιτίες των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των στρατιωτικών επεμβάσεων και σχεδιασμών.

Οι ιμπεριαλιστές δεν ενδιαφέρονται για τους λαούς και τις ανάγκες τους.

Βγάζουν μεταξύ τους τα μαχαίρια για να κερδίσουν καλύτερες προϋποθέσεις στο μοίρασμα της πίτας των κερδών από την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των πετρελαίων, της ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους.

Διαχρονικά, όταν δεν πετυχαίνουν να συμβιβάσουν τους ανταγωνισμούς μεταξύ τους υπογράφοντας οικονομικές συμφωνίες που συνοδεύονται με το τσάκισμα των αναγκών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τότε με τα όπλα, λύνουν τις αντιθέσεις τους ματώνοντας λαούς, δημιουργώντας κύματα προσφύγων που υποκριτικά, αφού τους ξεκλήρισαν, καμώνονται στη συνέχεια ότι ενδιαφέρονται να τους βοηθήσουν.

Το «έργο» το έχουμε ξαναδεί και ξέρουμε ότι οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τα σχέδια αυτών που τους σκοτώνουν.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που έχει τεράστια ευθύνη και εμπλέκει το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Έχει ευθύνη που παρουσιάζει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως δυνάμεις σταθερότητας και ασφάλειας. Όπου έχουν βάλει «πόδι» αυτές οι δυνάμεις ακολουθούν επεμβάσεις, σκοτωμοί και ξεκληρισμένοι. Ακολουθούν αλλαγές συνόρων και νέοι πόλεμοι.

Έχει ευθύνη η κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τη χώρα μας από άκρη σε άκρη σε ένα απέραντο ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Έχει ευθύνη που η Ελλάδα έχει γίνει ένα ξέφραγο αμπέλι για την διέλευση αεροπλανοφόρων, πολεμικών πλοίων και αεροπλάνων, για τη λειτουργία των βάσεων, όπως της Σούδας που είναι στρατηγικής σημασίας για τα σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Με τη στάση της, με την προώθηση της γραμμής για «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας εξυπηρετεί τα σχέδια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και μας οδηγεί πιο βαθιά στο επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών, των αντιθέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας.

Οι συνέπειες είναι μεγάλες και απρόβλεπτες.

Καλούμε σε ξεσηκωμό. Απέναντι στους πολέμους και τους ιμπεριαλιστές, στα μονοπώλια που μας τσακίζουν και στην ειρήνη και στον πόλεμο αντιτάσσουμε τον αγώνα μας με επίκεντρο τα εργατικά, λαϊκά συμφέροντα.

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην εκμετάλλευση  και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους  μέχρι την τελική νίκη των λαών.

Δείτε το σε PDF