Ανακοινώσεις

Για την ασφαλιστική αποκατάσταση των εργαζόμενων στις αρχαιολογικές ανασκαφές του αγωγού TAP

By 3 April 2017#!31Tue, 21 May 2024 11:22:06 +0300p0631#31Tue, 21 May 2024 11:22:06 +0300p-11Europe/Athens3131Europe/Athensx31 21am31am-31Tue, 21 May 2024 11:22:06 +0300p11Europe/Athens3131Europe/Athensx312024Tue, 21 May 2024 11:22:06 +03002211225amTuesday=13#!31Tue, 21 May 2024 11:22:06 +0300pEurope/Athens5#May 21st, 2024#!31Tue, 21 May 2024 11:22:06 +0300p0631#/31Tue, 21 May 2024 11:22:06 +0300p-11Europe/Athens3131Europe/Athensx31#!31Tue, 21 May 2024 11:22:06 +0300pEurope/Athens5#No Comments

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στην κατασκευή του αγωγού αερίου στην Αλεξανδρούπολη,

Η πρόσφατη επίσκεψη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, του Σωματείου Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η συγκέντρωση των εργαζομένων που έγινε στο χώρο του εργοταξίου, την Τρίτη 21 Μαρτίου, ανέδειξε το πρόβλημα της ασφάλισης των εργατοτεχνιτών οικοδόμων που δουλεύουν στις αρχαιολογικές ανασκαφές.

Σε αντίθεση με όλους τους συναδέλφους, που δουλεύουν σε αντίστοιχες εργασίες και ασφαλίζονται με τις διατάξεις που αφορούν τους οικοδόμους, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ασφαλίζονται με την απλή ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ).

Το ζήτημα τέθηκε από την πλευρά της Ομοσπονδίας, του Σωματείου Οικοδόμων & του Συνδέσμου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην εργοδοσία (Κοινοπραξία SPIECAPAG) ζητώντας να λυθεί άμεσα.

Οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας και των σωματείων ανάγκασαν την εργοδοσία να δεσμευτεί ότι άμεσα θα αποκαταστήσει την ασφάλιση των εργαζομένων σε ασφάλιση σύμφωνα με τις διατάξεις που αφορούν την ασφάλιση των οικοδόμων. Η αποκατάσταση θα έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή θα ξεκινάει από την ημέρα που έπιασαν δουλειά οι εργαζόμενοι στο έργο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη φανερώνει ότι υπάρχουν δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι δίπλα στα ταξικά συνδικάτα, την Ομοσπονδία, να θωρακίζουν τη ζωή τους απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

Γίνεται ολοφάνερο, ότι για να αποσπαστεί και η πιο μικρή νίκη απέναντι στην εργοδοσία απαιτείται να δυναμώνει η οργάνωση, η εμπιστοσύνη των εργαζομένων απέναντι στα συνδικάτα που εκφράζουν με συνέπεια και παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες, τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους,

Να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης, τα ταξικά συνδικάτα της περιοχής, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Να συμβάλλουν με την παρουσία τους στις διαδικασίες του Συνδικάτου και των αγώνων ώστε να γινόμαστε πιο δυνατοί, πιο ικανοί να αντιμετωπίσουμε τη διαρκή και συνεχώς πιο σαρωτική επίθεση του κεφαλαίου.

Μπροστά μας έχουμε νέα αντεργατικά μέτρα με το κλείσιμο της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Ε.Ε, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Έχουμε καθήκον να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον των οικογενειών μας.

Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε και να ανοίξουμε δρόμο για να βρεθούμε με περισσότερες δυνάμεις να επιβάλλουμε το δίκιο μας, να πετύχουμε αποτελέσματα με βάση τις ανάγκες μας, που σήμερα συνθλίβονται για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των λίγων.

Το δίκιο μας θα κριθεί στο δρόμο του αγώνα