Για τις δηλώσεις του υπουργείου Παιδείας για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

By 22 October 2015#!31Thu, 30 May 2024 12:11:32 +0300p3231#31Thu, 30 May 2024 12:11:32 +0300p-12Europe/Athens3131Europe/Athensx31 30pm31pm-31Thu, 30 May 2024 12:11:32 +0300p12Europe/Athens3131Europe/Athensx312024Thu, 30 May 2024 12:11:32 +03001112115pmThursday=13#!31Thu, 30 May 2024 12:11:32 +0300pEurope/Athens5#May 30th, 2024#!31Thu, 30 May 2024 12:11:32 +0300p3231#/31Thu, 30 May 2024 12:11:32 +0300p-12Europe/Athens3131Europe/Athensx31#!31Thu, 30 May 2024 12:11:32 +0300pEurope/Athens5#No Comments

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταγγέλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη, ο οποίος χαρακτήρισε «πενταροδεκάρες» την επιβάρυνση των γονέων από την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ο Υπουργός και η κυβέρνηση θεωρούν «ασήμαντο» το κόστος που αναγκαστικά επιβαρύνει την εργατική οικογένεια για να εξασφαλίσει στα παιδιά της την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, την καλύτερη προετοιμασία για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, την εκμάθηση μουσικής στα ωδεία.

Η κυβέρνηση όπως φαίνεται φορτώνει τις πλάτες μας με τέτοια «ασήμαντα» μέτρα  και εξασφαλίζει τα «σημαντικά» για τους λίγους σε όλους τους τομείς, στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, το φορολογικό.

Είναι υποκριτικό, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση σαρώνει τα πάντα, που φέρνει το ένα πίσω από το άλλο τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, να δηλώνει δια στόματος υπ. Παιδείας ότι η πολιτική τους θα κριθεί «στην διασφάλιση του δικαιώματος της μόρφωσης σε όλα τα παιδιά και στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου».

Είναι οι ίδιοι, όπως και οι προηγούμενοι, που δεν ιδρώνει το αυτί τους για τα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε δασκάλους και καθηγητές με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες ώρες διδασκαλίας. Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς δίνουν ευχές και υποσχέσεις και στο τέλος δίνουν τις ίδιες δικαιολογίες για τα προβλήματα.

Είναι αυτοί που περικόπτουν ακόμη περισσότερο τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία. Αυτοί, που θεωρούν απολύτως φυσιολογικό «λόγω της κατάστασης», όπως λενε, να μην έχουν τα παιδιά μας στο σχολείο ούτε τη στοιχειώδη υλικοτεχνική υποδομή. Αυτοί, που από την ώρα που ανοίγει η πόρτα του σχολείου, μας υποχρεώνουν να βάλουμε το χέρι βαθιά στη τσέπη, για να εξασφαλιστεί το πετρέλαιο του χειμώνα για να μην παγώσουν τα παιδιά μας, να πληρώσουμε για διάφορες επισκευές για να μην κινδυνεύσουν μέσα στο ίδιο τους το σχολείο.

Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, οι υπουργοί της όπως και οι προηγούμενοι, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση που οριοθετείται από τις δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, το κεφάλαιο και τις απαιτήσεις του.

Δεν μπορεί να ξεφύγει, να γίνει «φιλολαϊκή», γιατί υπακούει στους νόμους της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, στο «νόμο του ισχυρού», που υπαγορεύουν:

• Να χτυπηθούν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες στην ιδιωτική εκπαίδευση προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών σχολών.
  • Να χτυπηθεί ακόμη περισσότερο η δημόσια εκπαίδευση για να ανοίξει μεγαλύτερο πεδίο για τη δράση και κερδοφορία των μεγαλοσχολαρχών.
  • Να προσαρμοστεί απόλυτα το επίπεδο της μόρφωσης των παιδιών της εργατικής τάξης στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καλεί όλους τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους να αντιταχτούμε στην αντιλαϊκή πολιτική παντού και σε όλους τους τομείς, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, για τα ζητήματα της παιδείας, της υγείας, για την κοινωνική ασφάλιση.

Τις λύσεις που συμφέρουν τις ζωές μας να τις προωθήσουμε με τον αγώνα μας.

Να δουλέψουμε με πείσμα, υπομονή και επιμονή για την επιτυχία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη και τη μαζική, μαχητική παρουσία στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν ταξικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα.

Με τον αγώνα μας στην πράξη να δώσουμε την απάντηση ότι αρνούμαστε να συναινέσουμε στο τσάκισμα της ζωής μας, ότι διεκδικούμε την ικανοποίηση των αναγκών μας.