Skip to main content
Δελτία Τύπου

Καταδίκη της απόφασης της κυβέρνησης μεγαλοεπιχειρηματιών για μετάθεση της 1ης Μάη

By 11 Απριλίου 20133 Ιουνίου, 2024No Comments

Την Τετάρτη 10 Απρίλη συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας μας και συζήτησε, πέραν των άλλων θεμάτων, την οργάνωση της Απεργίας της 1ης Μάη.

Καταδίκασε την απόφαση της Κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών για την μετάθεση του εορτασμού της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, βαφτίζοντάς την επίσημη αργία.

Με τη στάση τους προσπαθούν να εκφυλίσουν το πραγματικό νόημα της 1ης Μάη, μέρας τιμής και μνήμης των θυσιών και αγώνων της εργατικής τάξης για τα δίκια της, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Μέρας ορόσημο για την οργάνωσή της πάλης της ενάντια στους δυνάστες της και αγωνιστικής διεκδίκησης. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες ο χαρακτήρας της 1ης Μάη αποκτά ξεχωριστή και βαρύνουσα σημασία. Μας καθοδηγεί στην πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, για διεκδίκηση όλων όσων μας ανήκουν από τον πλούτο που παράγουμε.

Οι οικοδόμοι θα τιμήσουν την Πρωτομαγιά σαν μέρα απεργίας, τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο.

Καλούμε τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν την απόφαση της κυβέρνησης, τα σωματεία μας να πάρουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες για τον αγωνιστικό, ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη, να δώσουν τη μάχη για την οργάνωση και επιτυχία της Απεργίας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Δείτε το σε pdf