Skip to main content
Συνέδρια

24ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας

By 27 Ιανουαρίου 201616 Μαΐου, 2024No Comments

«Με οργάνωση, ταξική ενότητα και αλληλεγγύη – Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας – Βάζουμε τα θεμέλια για το αύριο των αναγκών μας». Με αυτό το σύνθημα πραγματοποιήθηκε το 24ο Συνέδριό της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας στις 22, 23 και 24 Γενάρη στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

Συνέδριο εργατικό με σαφή ταξικό προσανατολισμό, που επιβεβαίωσε τη συμβολή των οικοδόμων στον αγώνα για την απόκρουση της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, της κυβέρνησης και τροφοδότησε με τις αποφάσεις του τη δράση των σωματείων το επόμενο τρίχρονο.

Οικοδόμοι από όλη την Ελλάδα κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα συμπεράσματα της τρίχρονης δράσης της Ομοσπονδίας και του ταξικού κινήματος, τις προτάσεις τους για την καλύτερη οργάνωση της πάλης στο χώρο των Κατασκευών.

Το Συνέδριο απασχόλησε η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, οι οικονομικές συνθήκες και τα προβλήματα στο χώρο των Κατασκευών, τα αντεργατικά μέτρα και οι συνέπειές τους, τα ζητήματα της ανεργίας, του Ασφαλιστικού, των εργασιακών σχέσεων.

Το συνέδριο συνέβαλε με τις αποφάσεις του στο δυνάμωμα των σωματείων, στην κατεύθυνση της οργάνωσης των αγώνων σε αυτές τις συνθήκες και με βάση τις αυξημένες απαιτήσεις της ταξικής πάλης σήμερα.

Την εισήγηση του Συνεδρίου παρουσίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας οικοδόμων Γιάννης Τασιούλας, δείτε τη σε pdf ΕΔΩ

Στο τέλος των εργασιών του συνεδρίου ψηφιστήκαν ομόφωνα δύο ψηφίσματα το ένα για τον αγώνα των αγροτών και το άλλο  για την καταδίκη των οικοδόμων ενάντια στους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ