Skip to main content
Δελτία Τύπου

Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων του Ηλιακού χωριού Πεύκης για λύση στο ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν

By 14 Μαρτίου 201724 Μαΐου, 2024No Comments

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας στηρίζει τον αγώνα των 435 οικογενειών του εργατικού οικισμού στο Ηλιακό χωριό Πεύκης, που αγωνίζονται για να δοθεί λύση στο ενεργειακό πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια  με την αποκλειστική ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και τον κρατικών οργανισμών  (ΟΑΕΔ) που εμπλέκονται.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατοικίες του Ηλιακού Χωριού παραμένουν χωρίς τις κατάλληλες υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό  που θα εξασφαλίζουν χειμερινή θέρμανση και ζεστό νερό, παρά τις εκάστοτε κυβερνητικές υποσχέσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί.

Αντί να λυθεί όμως το πρόβλημα το ”μπαλάκι“ πετιέται στους κατοίκους του οικισμού ώστε να λύσουν με δικά  τους  οικονομικά μέσα, ο καθένας όπως  ”νομίζει“ και όπως ΄΄μπορεί΄ το πρόβλημα,  ακυρώνοντας έτσι τον ενιαίο ενεργειακό και πολεοδομικό χαρακτήρα του οικισμού που με βάση αυτό το χαρακτηριστικό προσδιορίστηκε  ως ”πρωτοποριακός“ και ”πρότυπος“ από την κατασκευή του από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας  (ΟΕΚ) που στην θέση του, ”υποτίθεται“  ότι ανέλαβε  τις υποχρεώσεις  του απέναντι  στους δικαιούχους,  ο ΟΑΕΔ.

Η ουσία είναι ότι οι οικογένειες του εργατικού οικισμού ούτε έχουν ούτε μπορούν να λύσουν ένα τόσο σοβαρό και κοστοβόρο  πρόβλημα αλλά,  ούτε είναι υπεύθυνοι για την επίλυσή του.

Την ευθύνη έχει η κυβέρνηση, το υπουργείο εργασίας και οι κρατικοί οργανισμοί, που άμεσα πρέπει να εξασφαλίσουν  λύση στο πρόβλημα όπως είχαν δεσμευτεί, καλύπτοντας το σύνολο των δαπανών που απαιτούνται.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας απαιτεί άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση και δικαιολογία.

Δείτε το σε pdf