Skip to main content
Δελτία Τύπου

Καταγγελία για τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας στα ”ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ”, στα Γιάννενα, να σπάσει την απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων

By 15 Δεκεμβρίου 201727 Μαΐου, 2024No Comments

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταδικάζει την ενέργεια των super markets ΜΑΡΚΕΤ IN που με τραμπούκικους τρόπους, επιστρατεύοντας μπράβους της νύχτας και φασιστοειδή, προσπάθησαν να ματαιώσουν τη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στα Γιάννενα. Πήραν την απάντηση που τους αρμόζει από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, πραγματοποιώντας κανονικά τη συγκέντρωση τους.

Οι προσπάθειες μεγαλοεργοδοσίας, κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που μιλούν για «ανάπτυξη» και μας καλούν να βάλουμε πλάτη δεν είναι προς όφελος του λαού.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» που υπόσχονται απαιτεί μέτρα καταστολής, για να εξασφαλιστούν κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Στηρίζεται στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με φτηνή δουλειά, τσάκισμα των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, με την καταστολή του δικαιώματος της απεργίας. Τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης, η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και οι δυνάμεις του, θέλουν να βάλουν «στο γύψο» το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες των εργαζομένων. Γι αυτό και η δημοκρατία τους σταματάει στην καταστολή.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην τρομοκρατούνται, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να αντιπαλέψουν συλλογικά και οργανωμένα εργοδότες και κυβερνήσεις που έχουν κάνει τη ζωή μας κόλαση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τους αγώνες τους για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών και  την κάλυψη των συγχρόνων αναγκών μας.  

Δείτε το σε pdf