Skip to main content
Δελτία Τύπου

Για το συλλαλητήριο στις 14 Ιούνη

By 11 Ιουνίου 201822 Μαΐου, 2024No Comments

Ο αγώνας που ανοίξαμε στους χώρους δουλειάς, μετά από πολύμηνες κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας, απεργίες, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα.

Καταφέραμε να υπογραφούν εργοταξιακές συλλογικές συμβάσεις, στον ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, στην ανάπλαση του Φαληρικού ΔΕΛΤΑ, στο ΛΥΔΡΑ ΜΑΡΙΟΤ, κάμπτοντας την αδιαλλαξία των κατασκευαστικών εταιρειών και των υπεργολάβων.

Οι παραπάνω εργοταξιακές συμβάσεις δείχνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν, ανοίγουν δρόμο για όλους τους οικοδόμους για αυξήσεις στα μεροκάματα.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η έξοδος από τα μνημόνια, όπως ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση των εργαζομένων, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της Ε.Ε.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας κλιμακώνοντας την πάλη μας για:

► Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις.

► Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

► Επαναφορά, υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751  ευρώ.

► Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

► Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

► Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Καλούμε τους οικοδόμους να πάρουν μέρος στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 14 Ιούνη σε όλη τη χώρα, με το σύνθημα: Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, να δυναμώσουμε την πάλη απέναντι σε εργοδότες- κυβέρνηση, Ε.Ε, σε νέα και παλιά μέτρα. 

Δείτε το σε pdf