Skip to main content
Ανακοινώσεις

Κάλεσμα στα συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη, ενάντια στον αντεργατικό προϋπολογισμό του 2020

By 12 Δεκεμβρίου 201917 Μαΐου, 2024No Comments

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΟΞΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020 εξασφαλίζει στο ακέραιο όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί και βάζει νέες βάσεις για να υλοποιηθούν οι «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαμέσου του κρατικού προϋπολογισμού ενισχύεται το νομοθετικό πλαίσιο για να συνεχιστεί η άγρια φορολογία στα εργατικά, λαϊκά στρώματα, η αρπαγή του λαϊκού εισοδήματος για να πιαστούν οι στόχοι των πλεονασμάτων.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2020 επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας για το χαρακτήρα της επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου, φωτίζει περισσότερο τις συνέπειες και τα βάρη που θα προστεθούν στις πλάτες των εργαζομένων.

  •   Η συνταξιοδοτική δαπάνη προβλέπεται μειωμένη, που σημαίνει ότι οι συντάξεις είναι στο στόχαστρο για νέο ψαλίδισμα.
  •   Η δαπάνη στον τομέα της Υγείας είναι μειωμένη, παρά τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Αυτό συνεπάγεται ακόμα πιο ακριβές παροχές υγείας για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες που λυμαίνονται το χώρο, πολύμηνη αναμονή για εξετάσεις, καμιά στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, που ήδη είναι διαπιστωμένες οι ελλείψεις τους σε προσωπικό, σε βασικές ειδικότητες γιατρών, σε υλικοτεχνική υποδομή.
  •   Οι δαπάνες για τα επιδόματα αναπηρίας προβλέπονται και αυτές ψαλιδισμένες.

Όλα τα παραπάνω είναι ζωντανή απόδειξη ότι οι κυβερνήσεις είναι σταθερά προσηλωμένες στα «θέλω» του κεφαλαίου.

Για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους χτυπημένους από τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική, που συνεχίζεται σταθερά χωρίς να ανακόπτεται η πορεία της από την εναλλαγή των κυβερνήσεων, επιφυλάσσουν μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή τους, αλλά για το κεφάλαιο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες δίνουν απλόχερα «δωράκια», νέες φοροελαφρύνσεις και πακέτα δις ευρώ στο όνομα της «ανάπτυξης», για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντά τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, έχει συγκεκριμένο σχέδιο που ταυτίζεται με τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και επιχειρήσεων κι είναι αποφασισμένη να το υλοποιήσει με όλα τα μέσα.

Γι΄ αυτό το λόγο, προετοιμάζει σχέδια για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Μετά τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για το χτύπημα στην Απεργία και τους αγώνες έρχεται το «κερασάκι» στην «αντεργατική τούρτα». Έχουν έτοιμο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Επιδιώκουν να ελέγξουν τις μορφές πάλης και το περιεχόμενο των αγώνων των εργαζομένων. Να αποφασίζουν αυτοί ποια διαδήλωση είναι «νόμιμη», ποια «παράνομη». Στην ουσία θέλουν να επιβάλλουν με την καταστολή «σιγή ασυρμάτου».

Η αντεργατική πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων.

Δεν θα του περάσει!!

Τα αντεργατικά του σχέδια θα βρουν την οργανωμένη, μαζική, αποφασιστική απάντηση του εργατικού κινήματος.

Όσο κι αν επιχειρούν να βάλουν εμπόδια, για να έχουν ελεύθερο το πεδίο να υλοποιούν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, δεν θα καταφέρουν να ανακόψουν την κλιμάκωση της πάλης μας με επίκεντρο την κάλυψη των αναγκών μας.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για όσα έχουμε ανάγκη.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που μας προσφέρουν.

Έχουμε τη δύναμη να εμποδίσουμε την επίθεση και να περάσουμε στην αντεπίθεση προς όφελος της ζωής μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019

Δείτε το σε pdf