Να ανακληθεί η κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

By 9 Φεβρουαρίου 202126 Απριλίου, 2024No Comments

Η κλήση της Προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτης Ρέτζιου, να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με το νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», είναι ένα ακόμη βήμα της κυβέρνησης της ΝΔ στην καταστολή των αγώνων και τη λειτουργία των Συνδικάτων.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία του κορονοϊού και ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος Υγείας, όπως διεκδικούν με πολύμορφους αγώνες οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και εργατικά σωματεία, βγάζει το «βούρδουλα» για να τρομοκρατήσει ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει.

Η κλήση σε απολογία είναι ενταγμένη μέσα στους γενικότερους σχεδιασμούς φίμωσης του εργατικού κινήματος.

Με την απειλή της καταστολής, των εισαγγελέων, με υποκριτική επίκληση της πανδημίας, με περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και παρεμβάσεις των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους στη λειτουργία και το περιεχόμενο της δράσης των σωματείων, η κυβέρνηση επιχειρεί να καθαρίσει τις ενοχλητικές φωνές που στέκονται εμπόδιο στον αντεργατικό σχεδιασμό της.

Καλεί σε απολογία αγωνιστές γιατρούς και αφήνει την ίδια ώρα την μεγαλοεργοδοσία στους χώρους δουλειάς να κάνει κουρελόχαρτο τα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Όσες απειλές κι αν βγάλει από τη φαρέτρα της η κυβέρνηση το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο γι΄ αυτήν, «θα φάει το μούτρα της», όπως τα έφαγαν και οι προηγούμενοι κυβερνώντες.

Οι απειλές, η τρομοκρατία, η καταστολή δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες και τη δράση των συνδικάτων.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων απαιτεί, εδώ και τώρα, να ανακληθεί η κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ.

Δείτε το σε PDF