Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη και προκλητική τιμωρία στο στρατιώτη του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο

By 19 Νοεμβρίου 202117 Μαΐου, 2024No Comments

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καταδικάζει την απόφαση της διοίκησης του ΚΕΕΔ να τιμωρήσει καταδρομέα που υπηρετεί τη θητεία του, γιατί συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου για τα 48 χρόνια από τον ξεσηκωμό του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρουν ακέραιη την ευθύνη για αυτή την απόφαση που θυμίζει στο λαό μας σκοτεινές περιόδους, τις οποίες αντιμετώπισε με τον αγώνα του και βγήκε νικητής.

Απαιτούμε άμεσα την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης.

Μας γεμίζει περηφάνια η στάση του καταδρομέα και άλλων στρατιωτών, που πήραν μέρος στην πορεία του Πολυτεχνείου, γιατί ως νέοι άνθρωποι τιμούν στην πράξη τα επίκαιρα μηνύματα του.

Ο αγώνας για καλύτερη ζωή, χωρίς εκμετάλλευση, επεμβάσεις και πολέμους, ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια, τις στρατιωτικές αποστολές τους σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου για να προωθηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, είναι ένας αγώνας που κάθε νέος, κάθε εργαζόμενος πρέπει να σκεφτεί με ευθύνη τη συμμετοχή του.

Τα μηνύματα και τα διδάγματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά μέσα από τη συνέχιση των αγώνων.

Γι΄ αυτό το λόγο, μαζί με χιλιάδες λαού στην πορεία του Πολυτεχνείου καμαρώσαμε και χειροκροτήσαμε τα στρατευμένα παιδιά μας που «και άποψη έχουν και γνώμη», που κανένας δεν μπορεί να την καταστείλει με ποινές και τιμωρίες.

Είμαστε δίπλα στα στρατευμένα παιδιά μας και απαιτούμε χωρίς καμιά καθυστέρηση να ανακληθεί η απαράδεκτη τιμωρία και να σταματήσουν κάθε τέτοιου είδους παρόμοιες ενέργειες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ PDF