Skip to main content
Δελτία Τύπου

Για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία

By 6 Φεβρουαρίου 20235 Απριλίου, 2024No Comments

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των λαών της Τουρκίας, της Συρίας, του Λιβάνου, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό με εκατοντάδες νεκρούς, εγκλωβισμένους σε κτίρια που κατέρρευσαν.

Έχουμε βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις στη χώρα μας και καταλαβαίνουμε την αγωνία των αδελφών μας να βγάλουν από τα συντρίμμια τους πατεράδες, τις μανάδες, τα παιδιά τους. Είμαστε συγκλονισμένοι με τις εικόνες που βλέπουμε. Νιώθουμε τον πόνο που βιώνουν οι πληγέντες για τις ζωές που χάθηκαν.

Γνωρίζουμε ότι οι καταστροφικές συνέπειες οξύνονται ακόμη περισσότερο λόγω της έλλειψης ολοκληρωμένου αντισεισμικού σχεδιασμού και θωράκισης των λαϊκών κατοικιών για τις ανάγκες των λαών, που συνθλίβονται για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.

Αυτές τις ώρες ασπίδα των λαών, που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό, είναι η αλληλεγγύη και η βοήθεια που πρέπει να εκφραστεί άμεσα από το εργατικό κίνημα της χώρα μας.

Καλούμε τα οικοδομικά σωματεία σε όλη τη χώρα να οργανώσουν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (ρουχισμό, κουβέρτες κ.ά. ) για τη στήριξη των πληγέντων.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1 , πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος).

Αντίστοιχα πρέπει να γίνει και σε άλλες πόλεις πανελλαδικά.