Skip to main content
Δελτία Τύπου

Για τον αγώνα των εργαζόμενων στο έργο κατασκευής της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ

By 21 Μαΐου 202426 Ιουνίου, 2024No Comments

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στο έργο κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό της εταιρείας «ΑΒΑΞ», που διεκδικούν αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς τους, για να μπορούν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στις ανάγκες των οικογενειών τους.

Αυτός ο πολύμηνος αγώνας είναι δίκαιος. Οι εργαζόμενοι στη γραμμή 4 του Μετρό, με τη βοήθεια του Σωματείου τους, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, θα νικήσουν.

Με τον αγώνα τους θα σπάσουν την αδιαλλαξία της κατασκευαστικής εταιρίας «ΑΒΑΞ», που αρνείται με διάφορα προσχήματα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους.

Η κατασκευαστική εταιρία «ΑΒΑΞ», που χρηματοδοτείται με εκατομμύρια ευρώ για να υλοποιεί δημόσια έργα, όπως αυτό της γραμμής 4 του Μετρό, κρατάει τα μεροκάματα των εργαζομένων σε επίπεδα που είχαν πριν 15 χρόνια, την ώρα που η ακρίβεια εξανεμίζει το μεροκάματο πριν προλάβουμε να γυρίσουμε σπίτι μας από τη δουλειά.

Έχοντας μπροστά της μεγάλο ανεκτέλεστο έργο νομίζει ότι μπορεί να κατασκευάσει έργα και να μπουκώνει με κέρδη δίνοντας φθηνά μεροκάματα στους εργαζόμενους.

Αν δεν το έχουν καταλάβει, τους προειδοποιούμε: Τα έργα δεν μπορούν να γίνουν με εργάτες σκλάβους.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων στο έργο κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι νικηφόρος και θα είναι, γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Δείτε το σε pdf