Skip to main content
Δελτία Τύπου

Καταγγελία για την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ)

By 13 Ιανουαρίου 20225 Απριλίου, 2024No Comments

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καταγγέλλει την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΣΟΕΕ).

Η κυβέρνηση αξιοποιεί τα απαράδεκτα και προβοκατόρικα περιστατικά, που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες, για την εφαρμογή του γενικότερου σχεδίου καταστολής που έχει επεξεργαστεί με σκοπό να επιβάλει μέσα στα Πανεπιστήμια και τις Σχολές, σιγή νεκροταφείου δια «πυγμής και ροπάλου».

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στην Παιδεία, λόγω της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης και περισσότεροι ταξικοί φραγμοί ορθώνονται καθημερινά στη μόρφωση των παιδιών μας. Η πανδημία και η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας έχει φέρει τους φοιτητές και τους σπουδαστές απέναντι σε κινδύνους που καλούνται να αντιμετωπίσουν στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αντί να αντιμετωπίσει όλη αυτή τη σήψη και τη δυσωδία, όπως για παράδειγμα περιστατικά καθηγητών που φαίνεται να εμπλέκονται σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις και παρολαυτά συνεχίζουν να διδάσκουν, επιλέγει να φορτώσει όλα τα κακώς κείμενα στους φοιτητές που αγωνιούν για τη μόρφωση και το μέλλον τους, μέσα σε ένα πανεπιστήμιο που είναι οριοθετημένο στα συμφέροντα των επιχειρήσεων και της αγοράς.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων στέκεται στο πλευρό του φοιτητικού κινήματος και στον αγώνα για ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, δημόσιο, δωρεάν, με ουσιαστική ακαδημαϊκή ελευθερία που θα παρέχει, ολόπλευρα, όλα τα εφόδια στη νεολαία, ώστε να συμβάλει στη συνολική πρόοδο της ζωής και της κοινωνίας.

Η αστυνομία και η καταστολή δεν έχουν καμιά θέση στα Πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές, μαζί με το εργατικό κίνημα, μπορούν να ακυρώσουν όλους τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς και να πετύχουν αποτελέσματα που θα βελτιώσουν τους όρους ζωή τους με βάση τις ανάγκες τους.