Δελτία ΤύπουΧωρίς Κατηγορία

Καταγγελία για την αστυνομική βία στους κατοίκους της Ν.Σμύρνης

By 8 Μαρτίου 202113 Μαΐου, 2024No Comments

ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει την αστυνομική βία και τους ξυλοδαρμούς από την Αστυνομία απέναντι σε περαστικούς και οικογένειες που συνέβη χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Με πρόσχημα τον έλεγχο για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού, η Αστυνομία ξυλοφόρτωσε κατοίκους της περιοχής και στη συνέχεια επιχείρησε να κρύψει την αληθινή εικόνα των γεγονότων λέγοντας ψέματα που αποκαλύφθηκαν από την αδιάψευστη δύναμη της εικόνας. Που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η καταστολή, η τρομοκρατία, η βία απέναντι σε εργαζόμενους δεν είναι τυχαίο γεγονός. Αποτελεί κυβερνητική επιλογή για να κρυφτούν οι τεράστιες ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας και να στοχοποιηθεί για μια φορά ακόμη ο λαός.

• Αντί η Κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αντί να επιτάξει το ιδιωτικό τομέα της υγείας ξυλοφορτώνει απλούς εργαζόμενους και μοιράζει «αβέρτα» χρηματικά ποσά.
  • Αντί να πάρει μέτρα στους χώρους δουλειάς ετοιμάζει δωράκι στους μεγαλοεργοδότες με απλήρωτες υπερωρίες.
  • Αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των πανεπιστημίων με γενναία χρηματοδότηση, φτιάχνει αστυνομικά σώματα για να σουλατσάρουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και να χτυπάνε φοιτητές και εργαζόμενους.

Όσο και αν επιχειρεί η Κυβέρνηση με την καταστολή και την τρομοκρατία να βάλει τους αγώνες σε περιορισμό και σε καραντίνα όποια φωνή στρέφεται εναντίον της πολιτικής της δεν πρόκειται να τα καταφέρει.

Το εργατικό κίνημα, η νεολαία, οι φοιτητές έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με την καταστολή.

Είχαν να αντιμετωπίσουν απειλές, καταδίκες, απαγορεύσεις και περιορισμούς, όμως με οργανωμένο αγώνα τα αντιμετώπισαν όλα.

Η καταστολή τα τελευταία χρόνια αλλά και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης οικονομικής κρίσης ήταν η επιλογή των κυβερνήσεων απέναντι στον Εχθρό λαό.

Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και τα παραρτήματα του στις Νοτιοανατολικές Συνοικίες και την Καλλιθέα, απέναντι στην καταστολή και την τρομοκρατία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μάρτη στις 6:30 μ.μ, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Με αγώνα και αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε την καταστολή, τη βία και την τρομοκρατία.