Για το εργοδοτικό έγκλημα στην COSCO

By 29 Οκτωβρίου 202117 Μαΐου, 2024No Comments

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας στέκεται στο πλευρό των απεργών και του σωματείου τους «ΕΝΕΔΕΠ» που παλικαρίσια αγωνίζονται για την προστασία της ζωής τους στο κάτεργο της COSCO.

Το εργοδοτικό έγκλημα, που στοίχισε τη ζωή του Δημήτρη Δαγκλή την ώρα της εργασίας του, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι μόνο ο αγώνας των εργατών θα επιβάλλει μέτρα για την προστασία της ζωής και την ασφάλεια της εργασίας τους.

Η εργοδοσία δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο αφού μετά από αυτό το έγκλημα συνεχίζει να αρνείται τα δίκαια αιτήματα του σωματείου και απειλεί τους εργαζόμενους με δικαστήρια και καταδίκες ώστε να βάλει στο γύψο τον απεργιακό τους αγώνα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς – εργάτες και ενώνουμε τη φωνή μας με τα δίκαια αιτήματά τους.

Με τη δύναμη του αγώνα, της αλληλεγγύης, της έντασης της οργάνωσης και της συσπείρωσης στα σωματεία μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλοεργοδοσία και τους μηχανισμούς της και να έχουμε αποτελέσματα που θα προστατεύουν τη ζωή μας και θα ανοίγουν δρόμο για ένα μέλλον που αρμόζει στους εργάτες και τις οικογένειές τους. Η ελπίδα για όλους εμάς βρίσκεται σε αυτή την προοπτική.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων εκφράζει τα πιο θερμά της συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου Δημήτρη Δαγκλή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ PDF