Για την απώλεια του συντρόφου μας Δημήτρη Κεραμίδη

By 25 Μαΐου 201727 Μαΐου, 2024No Comments

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη την απώλεια του συντρόφου μας Δημήτρη Κεραμίδη, μετά από πολύμηνη μάχη που έδωσε με ανίατη ασθένεια.

Ο σύντροφος μας Δημήτρης, υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας πρωτοπόρος κομμουνιστής εργάτης, ένας επαναστάτης, που με τη δράση του συνέβαλε στην οργάνωση της πάλης των οικοδόμων απέναντι στην εκμετάλλευση, την αδικία που γεννάει η εξουσία του κεφαλαίου.

Με βαθιά πίστη και χωρίς καμιά υποχώρηση απέναντι στις δυσκολίες, που γεννάει η ταξική πάλη, πάλεψε ακούραστα ώστε η εργατική τάξη να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα και να οικοδομήσει τη δική της κοινωνία που θα ικανοποιεί τις ανάγκες της.

Με οδηγό αυτό τον προσανατολισμό, ο σύντροφος Δημήτρης έδωσε το «παρών» σε όλους τους αγώνες του οικοδομικού κινήματος. Άφησε με τη δράση του τη σφραγίδα του στην απόσπαση και την εφαρμογή καταχτήσεων που είχε ο κλάδος των οικοδόμων τα προηγούμενα χρόνια.

Για τη δράση του αυτή, οι οικοδόμοι τον εμπιστευτήκαν και τον ανέδειξαν σε υπεύθυνες θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Για χρόνια στη Διοίκηση και Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Λήμνου, στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων από το 1998 μέχρι το 2013, στις διάφορες οργανώσεις του μαζικού κινήματος στη Λήμνο.

Με τη ζωή του και τη δράση του ήταν παράδειγμα διαπαιδαγώγησης για όλους τους νεότερους εργάτες.

Διακρίνονταν για την ασυμβίβαστη, μαχητική στάση του απέναντι στην εργοδοσία, αλλά και απέναντι στη μοιρολατρία, την προσαρμογή και την υποχώρηση που καλλιεργούσε μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα η γραμμή του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Κέρδισε με τον τρόπο που έζησε και πάλεψε, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ που υπήρξε στέλεχος του και του οικοδομικού κινήματος, να φανεί άξιος συνεχιστής των αγώνων και των στόχων της τάξης μας. Η αταλάντευτη πορεία του είναι παρακαταθήκη και θα μας συνοδεύει στους αγώνες μας για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, ανεργία, πολέμους, για έναν κόσμο που οι εργάτες θα απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη γυναίκα του και τα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του.