Η Ομοσπονδία Οικοδόμων εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αγώνες των εργαζομένων της εταιρείας ΕΒΓΑ

By 22 Δεκεμβρίου 201530 Μαΐου, 2024No Comments

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει την επιχείρηση, στο χώρο του γάλακτος, ΕΒΓΑ που για να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του εργοστασίου για την καταβολή καθυστερούμενων μισθών προχώρησε προκλητικά σε ανταπεργία (Lock out).

Γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τους νόμους που «υποτίθεται» απαγορεύουν το Lock out, η μεγαλοϊδιοκτησία της ΕΒΓΑ προχώρησε ένα βήμα μπροστά προλαβαίνοντας στην ουσία την κυβέρνηση, την ΕΕ και τα επιτελεία τους που εδώ και καιρό επεξεργάζονται πως θα δώσουν ακόμη μια διευκόλυνση στο κεφάλαιο για να αντιμετωπίζει τις απεργίες και τους αγώνες των εργαζομένων.

Η σκληρή στάση της μεγαλοεργοδοσίας δεν είναι τυχαία. Δείχνει τι θα επακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Στο όνομα των «αντοχών» της οικονομίας, της δημιουργίας «ανταγωνιστικών» επιχειρήσεων, στο όνομα των «επενδύσεων και των επενδυτών» θα τσακιστούν ακόμα παραπέρα μισθοί και μεροκάματα.

Η ανάκαμψη που υπόσχεται η κυβέρνηση, που σχεδιάζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα εξασφαλίζει «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο και φτώχεια, ανασφάλεια και ανέχεια στις εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα φτωχά λαικά στρώματα από κοινού να οργανώσουμε τον αγώνα μας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες. Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να βάλουμε με την πάλη μας τα θεμέλια για μια ανάπτυξη που κριτήριο δεν θα έχει τα κέρδη των βιομηχάνων, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων αλλά την ολόπλευρη ικανοποίηση των σύγχρονων και αυξανόμενων αναγκών των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία και την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργιακής απάντησης απέναντι στην αντεργατική πολιτική και το επερχόμενο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση, απέναντι στους σχεδιασμούς για να μπουν εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες μας.