Skip to main content
Δελτία Τύπου

Για την απόλυση της προέδρου του Συνδικάτου Εργατοτεχνικών Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης

By 7 Μαρτίου 202427 Μαρτίου, 2024No Comments

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει την απόλυση της προέδρου του Συνδικάτου Εργατοτεχνικών Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης, από την εταιρεία Χριστοφορίδη. Η εργοδοσία απολύει τη συναδέλφισσα λίγο πριν την 8η Μάρτη, Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει καμία «ευαισθησία», προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδια της για «σιγή νεκροταφείου» στον χώρο δουλειάς.

Αιτία της απόλυσης της συναδέλφισσας είναι η συνδικαλιστική της δράση. Αυτό ενοχλεί την εργοδοσία, που αξιοποιώντας τον νόμο Χατζηδάκη, πιστεύει ότι έτσι θα ξεμπερδέψει με τις ενοχλητικές φωνές, με τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων.

Είναι γελασμένοι.

Όσο και αν παίρνουν μέτρα, όσο και αν επιχειρούν να τρομοκρατήσουν με απολύσεις, οι αγώνες δεν πρόκειται να σταματήσουν. Αν νομίζουν ότι έτσι «θα βρουν την ησυχία τους», για να ξεδιπλώσουν ανενόχλητοι τα επιχειρηματικά τους σχέδια εις βάρος των εργαζόμενων είναι «βαθιά νυχτωμένοι».

Η κυβέρνηση με την αντεργατική της πολιτική έχει μεγάλες ευθύνες που έχει στρώσει το δρόμο με νόμους εκτρώματα οπλίζοντας το χέρι της εργοδοσίας να «κυνηγάει» συνδικαλιστές και να εμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε:

  • Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση της προέδρου του σωματείου.
  • Να μην θιγούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων που προσλήφθηκαν στη νέα εταιρεία που συνέστησε η εργοδοσία ώστε να προχωρήσει τα σχέδια της.